2020-12-08 08:30:32• hírek • Szatmár.ro

Hivatalos: Idén már nem nyitnak ki az iskolák, marad az online oktatás

illusztráció, archív felvétel/freepik.com
illusztráció, archív felvétel/freepik.com

December 7-én, a tanügyminisztérium javaslatára meghosszabbította az iskolákra vonatkozó piros forgatókönyvet az Országos Vészhelyzeti Bizottság.

A határozat értelmében december 23-áig, azaz a téli szünet kezdetéig biztosan nem nyitnak már újra az iskolák, januárban pedig újra mérlegelni fogják a helyzetet. A határozatot Ludovic Orban leköszönő miniszterelnök írta alá.

A minisztérium a továbbra is jelentős méreteket öltő járványhelyzetre hivatkozva kérte az online oktatás fenntartását, mondván, épp elég nyomás nehezedik az iskolák zárva tartása mellett is az egészségügyi rendszerre. Ennek értelmében december 9. és 23. között továbbra is online módon zajlik az oktatás az ország valamennyi tanintézményében.

Az erre vonatkozó határozatról a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal is tájékoztatott.

Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő szerint már hetekkel ezelőtt számítani lehetett erre a döntésre, viszont véleménye szerint a kormány semmiképp nem a választások előtt kívánta ezt közölni a lakossággal: „Biztos voltam benne, hogy ez lesz, hiszen nem véletlenül törölték el a félévi dolgozatokat sem három héttel ezelőtt. Evidens volt, hogy az iskolák zárva tartásának folytatása miatt döntöttek akkor így. Én viszont továbbra is azt mondom, hogy az online oktatás hatásfoka erősen megkérdőjelezhető, éppen ezért remélem, hogy az új kormány észszerűbb döntéseket fog hozni. De ezt nem csak szakemberként, hanem szülőként is ugyanígy látom.” – fogalmazott Kallós.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: